litenQ

litenQ

Barnebilder på silkesløyfe

InteriørPosted by Sissel Pedersen Tue, November 03, 2015 16:28
Heng bildene av barna på en silkesløyfe! Dette er bittesmå lerret, og de er limt på en 40 mm silkesløyfe. Fin gave til nye besteforeldre, eller lag en til deg selv med din egen familie på.
Vi kjørte ut bildene på vanlig 80 grams printerpapir. Klippet de til i riktig størrelse og limte dem på lerretene med matt decoupagelim. Et lag lim på lerretet, bildet på, og et lag lim over bildet. Bilder kjørt ut på blekkskriver bør tørke godt før bruk.


Sløyfebåndet klippet vi i en V i enden, og brukte en lighter for å stoppe det fra å rakne.

Så limte vi bildene på båndet, med limpistol. Sløyfen på toppen ble laget for seg selv og limt på til slutt. Vi festet en metallring i toppen for å ha noe å henge opp i.
Rådyrbilde med sjablonger

InteriørPosted by Sissel Pedersen Wed, September 02, 2015 16:17
Vi har laget et bilde med sjablonger. Disse siluettene av dyr med horn holder seg trendy enda en sesong ser det ut til.
Her malte vi et lerret med støvet rosa kalkmaling.

Så googlet og kjørte vi ut et bilde av tre rådyr. Skar ut dyrene for å lage en sjablong og sprayet på litt sjablonglim på baksiden.
Vi plasserte sjablongen på lerretet og malte over med koksgrå hobbymaling. Her er det viktig å dytte malingen rett ned på sjablongen, ikke dra penselen sidelengs.

Vi var nesten heldige. På rådyret helt til venstre kom det litt maling inn under sjablongen. Så da har vi bare nærbilde av de som ble bra!:)

Så kjørte vi ut teksten vi ville ha på et vanlig kopiark, og sprayet baksiden av dette med transferspray (blåpapir på sprayboks). Teksten ble plassert på lerretet, og risset over med en penn. Blåpapireffekten gjør da at teksten overføres til lerretet. Så la vi på 3D-liner på strekene.


3D-lineren trenger å tørke over natten, og så er det bare å henge opp. :)