litenQ

litenQ

Malte lønneblader

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Tue, August 11, 2015 14:47
Grønne lønneblader kan males i alle mulige farger. Et par strøk med vanlig hobbymaling på begge sider hindrer at bladene krøller helt sammen seg når de tørker. Vi laget oransje og brune til høsten.Som bordpynt, eller satt ammen til en krans. Mulighetene er mange."Nye" øretelefoner

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Wed, July 08, 2015 11:10
Ledningene på øretelefonene har en tendens til å tugge seg, spesielt de med to ledninger hele veien ned. Vi løste det med makramè.
Startet øverst og jobbet oss nedover.

Nå holder ledningene seg rette, og ingen tugge! :)
Bordkort til selskapet.

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Wed, May 06, 2015 18:20
Det er vanskelig å komme på idèer til bordkort når det skal dekkes til selskap. Vi samler noen av våre idèer her, for å hjelpe. :)Først ut er naturmaterialer. Sadeljord rundt serviett og bestikk, tauet sammen med hamp. Bordkortet er ferdige tags med hyssing. Bokstaver i mdf, 4 cm høye.

------------------------------------------------------------------------
På neste borddekning har vi gått for bare sølv og hvitt. Stilig men enkelt.


Hjertet på glasset er limt på en perlesnor, og den henger løst rundt stetten. Vi brukte limpistol, men det kan brukes vanlig blankt flytende lim.

Selve bordkortet er hvit kartong festet på glasset med en sølvklype.

Servietten er brettet i vifteform, og som serviettring har vi brukt den samme perlesnoren som på stetten. Servietten er lagt bak stetten slik at det ser ut som det sitter sammen.
----------------------------------------------------------------------------Rosa er lekkert til alle anledninger. Sarte toner til bryllupet, knalle farger til sommerfesten, eller babyrosa til barnedåpen.

Her har vi snurret rosa 10 mm silkebånd to ganger rundt tallerkenen og brukt den som bordkort. Navnet er skrevet med 3D-liner.

En enkel blomst er plassert under glasset.

----------------------------------------------------------------------------------

I dette forslaget har vi brukt en sommer fugl på ståltråd og rett og slett surret ståltråden rundt bestikket. Bordkortet er laget av vanlig hobbykartong og indisk papir, og dekorert med halvperler og glittertape.

---------------------------------------------------------------------------------Hvorfor gjøre det vanskelig når det kan gjøres enkelt? Her har vi spraymalt en klesklype og brukt den til å holde et enkelt bordkort.
---------------------------------------------------------------------------------


Pomponger er i skuddet, og med litt duse farger passer de til mer enn babyshowers. Våre er laget av silkepapir men kan godt lages av hvite servietter. Her er det også en god idè på bordkortet: navnet er skrevet rett på servietten. Enklere blir det ikke!

Som serviettring har vi her brukt bling bling i metervare. Disse båndene kommer i mange forskjellige bredder og mønstre og koster ikke mer per meter enn silkebånd.
--------------------------------------------------------------------------------


Til sommerfesten eller til 17.mai kan man godt bruke rødt. Her har vi laget et jordbærtema, og tatt igjen rødfargen med silkebånd knyttet rundt tallerkenen. Navnet er skrevet på en ferdig tag i hvitt tre.----------------------------------------------------------------------------------


Stener brukt som bordkort er kanskje ikke noe hvis du har bedt 50 personer, men for de små selskapene er dette en hyggelig idè.

Denne har vi laget en "bruksanvisning" på før, den ligger her.-------------------------------------------------------------------------------


Det kan være vanskelig å finne bordkort som passer til serviettene. Eller motsatt. Her har vi løst det ved å bruke serviettene på bordkortet.

Denne har vi laget en hel bruksanvisning på, samme prinsipp som på steinbordkortet, og den ligger her.-------------------------------------------------------------------------------


Helt til slutt har vi laget et enkelt forslag med hamp og hvitt. Her er det brukt samme teknikk som på forrige forslag, og du kan se hvordan vi gjorde det her.

For de som liker ting litt enkelt så tipper vi denne faller i smak. :)

Dyr eller billig vase?

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Tue, May 05, 2015 12:22
Hvis man ikke kan eller vil ta seg råd til dyre vaser, kan man lage dem selv. Dette er en gammel Amoramicavase, og vi har sprayet den med kromspray.

Vi sprayet hele vasen hvit først, og maskerte så alt som skulle forbli hvitt. Kromsprayen fungerer best på et svart underlag, så sølvstripene fikk først et strøk svart og deretter to strøk krom. Jo blankere og glattere underlaget er , desto blankere vil kromsprayen bli.
10 tips til russebuksa.

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Mon, April 13, 2015 12:40
Det er tid for å få på merkene på russebuksa. Noen velger å kjøre enkelt med bare strykemerkene og navn, andre ønsker å gjøre mer ut av det. For de sistnevnte; her er 10 idèer til dekorasjon. :)

Strykemerkene må på først, så de blir idè nummer 1. Legg på merkene der du vil ha dem, sett strykejernet på fullt, og stryk til limet har smeltet. Ikke ta av papiret før merket er helt kaldt. På de tykkebokstavene, og flagg, er trikset å stryke et ekstra minutt fra vrangen, for å få mer varme på limet. Flagg, bokstaver, figurer, her er det mange muligheter.

Vår idè nummer to er disse blingblingbåndene. Dette er metervare, fåes i mange forskjellige varianter og bredder. Klipp av det du trenger, lim det på med et universallim, eller sy det fast med hvit sytråd. Tøft på selene og over lommer.

Nagler og splittbinders kommer i utallige former og farger. Disse stikkes gjennom stoffet og taggene brettes på baksiden. God kontrast til alle myke strykemerker.
Vår idè nummer fire, vår absolutte favoritt, er 3D-linere og perlepenner. Dette er maling med skrivetupp, og her kan man utfolde seg med enkle halvperler eller tegninger og tekst. Marker det du vil skrive med en fargeblyant, og skriv oppå med lineren. Må tørke noen timer, men er vel verdt ventetiden. Kommer i alle mulige farger, både matte farger og perlemorsfarger, og er vaskbare på 40 grader etter 24 timer tørketid.

Nummer fem er de gode gamle tekstiltusjene. Til tegninger og tekst, og til når vennene skal skrive på buksa. Fargen kan fikseres med strykejern for å holde seg i vask.

Ide nummer seks er blonder og bånd. Kanskje ikke noe for gutta, men definitivt noe for jentene. Her kan en velge om en vil bruke tekstillim eller sytråd, det sitter uansett. Nederst på buksebena, på kanten på lommene, eller på bukseselene.
Knapper og buttons kan brukes som dekor. Sy på noen helt tilfeldig rundt omkring, eller sett de i en rekke nedover benet.
Overføringsark til tekstiler funker på russebuksene. Her har du muligheten til å få bilde av deg selv på buksa. Disse kjøres i en vanlig skriver, og strykes på med strykejern.


Vanlige tusjer kan fint brukes til å dekorere buksa. Har du en svart tusj og strykemerker kan du egentlig dekorere hele buksa bare med det. Disse trengs også når venner skal skrive sin hilsen på buksa di.


Vår idè nummer ti er alt du kan henge på buksa, i beltestopper og knappehull. Karabinkroker, klikkspenner og sikkerhetsnåler for eksempel. Fallskjermsnorer er et must til russebuksa. Disse nylonsnorene er supersterke og kommer i alle farger og tykkelser. Til alt som skal henges fast på buksa, som for eksempel korketrekkeren.

Nå er det bare å utfolde seg, det får aldri blitt for mye på ei russebukse uansett! :)


Heklede blomster

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Tue, February 17, 2015 19:34
Små heklede blomster er fine som pynt på alt fra luer til hårspenner. Disse hekles ut fra midten, to staver og en fastmaske fem ganger. Disse hårspennene har hull på midten slik at blomstene kan syes på, men det går an å lime også. En liten knapp eller perle i modten for ekstra pynt. :)
Heklet lampeskjerm

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Tue, February 10, 2015 20:27
Bruk opp igjen rammen på gamle lampeskjermer og hekle deg en ny. Dette er ren improvisasjon, du må sitte med skjermen i fanget og tilpasse etterhvert. Start enten øverst eller nederst med fastmasker rett på rammen, fortsett med et rutemønster av staver og luftmasker, og øk eller ta inn alt ettersom det passer. På de fleste skjermer trenger du ikke feste noe mer til rammen enn øverst og nederst.


Denne på bildet er heklet i Cito fra Sandnes, på heklenål 4,5.

Sommerfugl på glass

Til inspirasjonPosted by Sissel Pedersen Mon, February 09, 2015 19:36
Chipboards er det riktige navnet på disse figurene. Dette er utstansede figurer i papp, som brukes mest til papirhobby.

Vi har istedenfor brukt dem på et syltetøyglass. Sammen med en blonde blir syltetøyglasset forvandlet til en enkel lykt. Fine ikke sant?Next »