litenQ

litenQ

Påskeegg i sølv

PåskePosted by Sissel Pedersen Wed, March 22, 2017 13:32
Vi har laget påskeegg i sølv. Stilige på bordet, og fullt brukbare til å ha godteri i. :)

Her kan man bruke påskeeggene fra i fjor, eller nye delbare pappegg fra hobbybutikken. Tegn opp et mønster med blyant, og tegn oppå mønsteret med 3D-liner eller lim. Når dette er tørket legges det på et lag med vanlig aluminiumsfolie. For en ekstra effekt kan det pusses med litt svart maling til slutt for å få en sotete effekt.
På et lysfat på bordet kanskje, eller flere sammen i en kurv? :)
Påskeegg med ornamenter

PåskePosted by Sissel Pedersen Mon, March 20, 2017 11:45
Påskeegg med ornamenter i gips. Enkel dekor som kan males med hva som helst.


Vi har brukt vanlige delbare pappegg. Gipsornamentene er limt på med limpistol og dekoren ellers er laget med en 3D-liner. Etter tørking er hele egget dekket med et lag serviett og decoupagelim. Til slutt er egget malt i to lag, først et mørkt og så et lyst, før det er pusset med sandpapir.Hengende krans

PåskePosted by Sissel Pedersen Wed, March 15, 2017 22:19
Denne kransen er laget av bjørkekvister på en ramme av ståltråd. Den kan pyntes med hva som helst, vi valgte lyseblå påskeegg.Vi lagde først en ramme av et par runder ståltråd, ca 40 cm i diameter. Så la vi små bunter av kvister bortover ståltråden, fra venstre mot høyre, og viklet fast endene med vikletråd. Når hele rammen var dekket viklet vi en runde fra høyre mot venstre for å legge alle tuppene inntil.Kransen fikk oppheng av hamp som ble knytt på fire steder og samlet i midten.Våre egg er porselensegg, og vi malte dem med kalkmaling før vi vokset dem. Så fikk de et oppheng av hamptråd som ble limt fast med limpistol.

Betong i pringlesbokser

PåskePosted by Sissel Pedersen Mon, March 13, 2017 10:47
Tomme pringlesbokser er supre til betongstøping. Vi lagde små vaser og lysestaker til påske! :)Betongen blandet vi i en pose, for å slippe rengjøring av boller og sleiver. Så tømte vi betongen opp i boksene, og vi veide hver enkelt for å få like mye i hver.Etter noen timer, når betongen har stivnet litt, satte vi telysholdere i. Så fikk de tørke et par dager før vi tok av pappen.


Som dekor laget vi små kranser av bjørkekvister. En liten bunt kvister ble snurret rundt hånden og så ble endene snurret rundt til de holdt seg på plass.

Klokker av hønsenetting

PåskePosted by Sissel Pedersen Fri, March 03, 2017 12:15
Vi har laget rustikke påskedekorasjoner av betong og hønsenetting. Helt umulig å få helt rett og stødig, og det er da du kaller det rustikk. :)Vi blandet en litt fast klatt betong. Et par kopper betong i en pose, litt vann, og knadde det sammen. Så la vi klatten på en oppned tallerken og klappet den utover. Tørketid ble et par dager.


Vi laget klokken av hønsenetting. Tuppene langs klippekanten på nettingen ble snurret sammen slik at det ble en rørform, som deretter ble klemt sammen i toppen. Med en hånd inni røret og en hånd utenpå er det greit å forme det.

Reiret inne i klokken er hampgress surret flere ganger rundt hånden. Det gjør ikke noe om det blir litt løst. Vårt reir fikk en dusj grå spraymaling og hvite fjær som dekor.


To lyseblå egg inni og en lyseblå blondesløyfe på toppen. Det kan også være lurt å sette et par filtknotter under fatet slik at det ikke riper bordet.Påsken trenger ikke være gul!

PåskePosted by Sissel Pedersen Fri, March 27, 2015 20:37
Hobby hører påsken til. Men påsken trenger ikke være gul. Og mens barna lager hobby med masse farger, slik som i dette innlegget, kan vi voksne lage våre egne ting. Her er det 8 idèer til påskehobby, og ikke en eneste en er gul! :)


Først ut er hønseegg dekorert med perlehønsfjær. Fjærene er limt på med et decoupagelim. Naturfarger gjør seg godt sammen med fargen på egget. Full beskrivelse på hvordan disse er laget ligger her.

Idè nummer to er disse fantastiske "blondeeggene". Her har vi brukt en 3D-liner til krusedullene på sidene, og serviettdecoupage på fronten. Full beskrivelse av fremgangsmåten ligger her.


Så har vi denne lykten. Dette er pappmasje på ballonger, akkurat slik mange har laget på barneskolen. Hjertet på denne er skjært ut med en skalpell, og den er fylt med gips i bunnen for å stå stødig. Hele beskrivelsen av hvordan denne er laget ligger her.Dette er en en litt penere versjon av de glorete eggene som er til salgs i butikkene. Disse er malt i en lys farge først, og så "vasket" med svart etterpå. Bokstavene er malt på frihånd, men det ligger en strek for strek beskrivelse av hvordan du kan gjøre det her. :)

Det burde selvfølgelig vært påskeliljer i denne potten, men vi rakk å lage dette innlegget før de kom i butikkene. Her er en tom hermetikkboks dekorert med tykk hamp og et søtt hjerte. Det trengs vel strengt tatt ingen bruksanvisning for å snurre på hyssingen her, men hjertet kan det være greit å få litt hjelp til. Hjelpen ligger her. :)


Drodling, eller zentangle, er det siste store innen tegning. Det vi alltid har kalt kruseduller har nå fått ordentlige navn, og skal være veldig beroligende. Vi prøvde dette på påskeeggene våre, og endte opp med et veldig moderne uttrykk. Det kan være vanskelig å komme i gang med et slik mønster, men du finner litt starthjelp her.


Nest siste forslag fra oss er disse sukkerspinnfargede eggene. Dette er ull som er nålefiltet på et isoporegg, og dekorert med naturmaterialer. Denne ullen finnes i et utall farger, og dette fungerer på alle isoporfigurer. Egg er en grei form å starte med, og det ligger en forklaring på hvordan det gjøres her.


Siste idè i dette innlegget er gåsunger. Fullstendig allergivennlige, de er nemlig laget av papir limt på kvister. Fine alene i en vase, eller med påskeeggene hengende på. En enkel anvisning på hvordan disse er laget ligger her.
God påske fra oss! :)
Lyslykt av pappmasje

PåskePosted by Sissel Pedersen Mon, March 23, 2015 20:17
Laget du sparegris med pappmasje utenpå en ballong på skolen? Vi prøvde å gjenskape stemningen med å lage egg. :) Det endte opp med denne flotte lyslykten.Her brukte vi en gulnet gammel bok og decoupagelim, men det går like fint med aviser, og med lim laget av vann og hvetemel. Vi blåste ballongene så store vi turte.

Så la vi på lim og papir lagvis rundt hele ballongen. Vi fant en stor hermetikkboks å sette ballongen i, slik at den står stødig.

Vi kom litt ut av tellingen på hvor mange lag vi la på ballongen, men det bør nok være fem eller seks lag for å få egget stivt nok. Det spiller ingen rolle om lagene tørker i mellom eller ikke.

Vi laget en mal for å skjære ut hjertet foran, og brukte en skalpell for å skjære. For å få kanten helt pen la vi på et lag papir rundt.

Vi blandet ut en kilo gipspulver såpass tynt at den var rennende. Så klemte vi bunnen på lykten flat, og tømte gipsen inn i lykten.

Husk å bruke elektriske lys i denne lykten, den er brennbar. God påske! :)
Sarte blondeegg.

PåskePosted by Sissel Pedersen Mon, March 23, 2015 19:33
Et vakrere påskeegg har vi sjelden sett. Dette tar litt tid, og det er fort gjort å knuse det underveis, men det blir vakkert! :)

Mønsteret på dette egget er tegnet på for hånd, og hullene er boret ut med en Dremel.
Deretter er mønsteret markert med en svart 3D-liner. Lineren har en tykk konsistens som blir liggende i tykke streker. Denne må tørke i et døgn.


Egget er deretter spraymalt hvitt. Malingen fikk så tørke i noen timer før mønsteret ble pusset ned med fint sandpapir.

Blomstene på begge sider er klippet ut fra en serviett, og limt på med matt decoupagelim. Et lag lim på egget, servietten oppå limet, og så strykes det på et lag lim til. Hele egget kan til slutt få et strøk lim for å få samme glans rundt det hele.
Vi brukte hvite 10 mm silkebånd til opphenget.Next »