litenQ

litenQ

Utelyktene

JulPosted by Sissel Pedersen Wed, November 23, 2016 10:31
De rustne utelyktene får nytt liv som julelykter. Her har vi pusset, sprayet og laget motiver på glasset. Julestemning!


Disse lyktene har stått ute i flere år, og er både rustne og blasse. Vi demonterte alt sammen, pusset og vasket, og lot de tørke godt.Glassene fikk først et strøk Gesso. Så brukte vi decoupagelim og limte på en serviett med nisser på. Her bruker vi bare det ene laget av servietten, vi har lim både under og over servietten, og vi lagde motivet på utsiden av glasset.Lyktene fikk også en runde med spraymaling. Først rød, så litt svart, og så pusset vi alt med sandpapir til slutt.

Dørkrans med kongler og sølvbokstaver

JulPosted by Sissel Pedersen Mon, November 21, 2016 10:51
Vi har laget konglekranser til jul. Her har vi limt konglene utenpå en halmkrans og dekorert den med sølv.Vi startet med en rekke kongler ytterst på halmkransen og jobbet oss innover til hele kransen var dekket. Så tettet vi alle hullene, det vil si at vi limte på en kongle alle steder der halmkransen syntes.


Som dekor og for å feste konglene bedre surret vi tynn sølvtråd rundt. Vi la tråden i samme vinkel i forhold til kransen rundt hele.Bokstavene er 4 cm høye og er sprayet med kromspray. Vi limte dem på med limpistol.


Hjertene er laget av tynn sølvtråd de også. :)


Juletre brettet av bok

JulPosted by Sissel Pedersen Sun, December 13, 2015 23:17
Dette juletreet er laget på samme måte som bokengler. Side for side i en bok er brettet til sidene utgjør en runding.

Her har vi brukt to Det Beste-hefter, uten omslaget. Hver side er brettet innover to ganger, og så er "flippen" som blir til overs nederst brettet oppover.

Når begge heftene er brettet ferdig limes de sammen rygg mot rygg.


Vi brukte mørk grønn Ghiant akrylspray på treet.


Pynten her er perlebånd i metervare, og en stjernenål på toppen.
Gledelig jul! :)

Tips til juleverkstedet med barna.

JulPosted by Sissel Pedersen Tue, December 08, 2015 21:58
Vi starter med betong. Nesenisser, støpt i pappkjegler. De minste barna trenger litt hjelp med klipping og tilpasning, ellers kan alle klare disse. Trinn for trinn her.


Disse juletrærne av bark passer til barn fra skolealder og oppover. Her er barken klippet med saks, og bitene er litt smalere øverst enn nederst. Trinn for trinn her.Barn kan brette papir, og papir kan brettes til mye. Her er det brettet en engel av en bok. Passer til alle aldre, selv om det kanskje kan bli litt mange sider å brette for de minste. Trinn for trinn her.


Dette juletreet er laget ved å tre remser av ruglepapp ned på en pinne. PTreet har en liten trefot og en pappstjerne i toppen. Klarer du å klippe ut en stjerne er du stor nok til å prøve denne. Trinn for trinn her.


Med decoupagelim kan du lime all slags papir på nesten alt mulig. Her har vi limt en bokside på et syltetøyglass, og det ble en søt liten lyslykt. Trinn for trinn her.


Klare julekuler kan fylles med maling inni, og dekoreres utenpå. Grønne kan bli Grinchen, røde kan bli nissen, og gule kan bli Minions. Fasinerende for de helt minste med malingen inni kulene. Trinn for trinn her.
Mønster med 3D-liner er kan lages på akkurat samme måte som vindusmaling. Tegn et bilde, eller kjør ut et fra nettet, legg bildet i en plastlomme og tegn på med 3D-lineren. De minste kan få enkle tegninger, de største kan få mer kompliserte. Trinn for trinn her.

Dette juletreet er brettet på samme måte som bokengelen. Her er det brukt grønn spraymaling og sølvpynt. Trinn for trinn her.


Nesenisse i betong

JulPosted by Sissel Pedersen Mon, November 30, 2015 16:31
Vi har laget nesenisser i betong. Lang lue og bare nesen som stikker fram.

Vi støpte betong i pappkjegler. Dette er sett med 3 størrelser, og vi "foret" dem med plast for å kunne bruke dem flere ganger. Det går med i overkant av to kilo betong på disse tre, og de kan tas ut av formen etter en dag.

Vi klippet ut en trekant i filt. Målte omkretsen omtrent midt på kjeglen for å finne bredden på trekanten.
Så limte vi på trådstubber tett i tett langs kanten. Her brukte vi Fritidsgarn i en mørk grå farge.

Luen og skjegget ble limt på en tredjedel ned på kjeglen, og limt igjen bak på luen.
Så ble skjegget formklippet slik at det er lenger foran enn bak, og en liten nese av garn ble limt på oppunder luen.
Vi klippet ut rundinger av filt og limte under nissen slik at den ikke riper bordet.
Juletre av bark

JulPosted by Sissel Pedersen Fri, November 27, 2015 16:37
Vi har laget et lite juletre av bark. Dette er "kjøpebark", i hendige firkantede stykker, limt på en isoporkjegle.

Vi har klipt opp barkplatene i 9 biter. Så er de limt med limpistol på isoporkjeglen, slik at den ene rekken overlapper den andre.


Bitene trenger ikke overlappe hverandre med mer enn noen millimeter, men de må sitte tett inntil hverandre. Det betyr at de må klippes mer og mer skrå etterhvert som kjeglen blir smalere. De som skal sitte helt i toppen må klippes som en pil.


Hvis alle lager en hver så kan man ha en hel skog. Vårt ene står på lysfatet. :)


Juletre av ruglepapp

JulPosted by Sissel Pedersen Wed, November 25, 2015 19:40
Vi har laget juletre på pinne, av ruglepapp.
Her har vi brukt en trepinne på 30 cm, en trekloss, og 5 cm bred ruglepapp.


Vi boret hull i treklossen og limte pinnen ned i hullet.

Så klipte vi biter av pappen. Den lengste er i overkant av 40 cm, deretter 3 cm mindre for hver bit.

Så la vi endene på bitene over hverandre og tredde dem ned på pinnen, den lengste først. Det kan være lurt å lage hull først, for eksempel med en tykk strikkepinne. Sett gjerne en limdråpe inntill pinnen for at pappen skal holde seg på riktig høyde.

Stjernen på toppen kan lages av hvilken som helst papp. Klipp ut to stjerner, mal dem hvite og lim dem rygg mot rygg på toppen av pinnen.
Julelykt med bokpapir

JulPosted by Sissel Pedersen Wed, November 25, 2015 18:46
Vi har laget søte lykter av et syltetøyglass.Det finnes flere triks for å fjerne etiketter på syltetøyglass. Varmt vann tar de fleste. Sitronrens beregnet på lim fungerer også. Noen bruker olje.

Vi tar alt papiret med glovarmt vann, og limrester med et middel som er beregnet for å fjerne klister fra ski.

Klipp ut et ark fra en bok, i den høyden og bredden som passer på glasset. Skjær ut et hjerte midt på.

Lim arket på glasset. Hvis du vil ha en frostet effekt kan du bruke frostmaling, og hvis du vil ha helt klart glass må du bruke decoupagelim til glass.

Surr noen runder med hamp rundt gjengene på glasset, knytt en sløyfe, og lim en liten bling.bling på sløyfen.


Next »