litenQ

litenQ

Heklet leke: Vognrangle med giraff

Med pinner og nålerPosted by Sissel Pedersen Thu, March 10, 2016 11:11

Vognrangle med giraffGiraff, Mandarin Medi, heklenål 3,5

Ben: Brun tråd: 7 fm i en ring, øk en maske på annenhver maske to runder, deretter en omgang uten å øke, så en omgang to sammen rundt hele. Bytt til orange og hekle en omgang kjedemasker, deretter 7 fastmasker i ring oppover til totalt 6 cm. Fyll foten med vatt.

Kropp: Orange tråd: 8 fm i ring, øk en maske på hver andre maske i to omganger. Hekle innpå bena, 3 masker på hvert ben og to masker mellom. Hekle så en runde med 4 masker på utsiden av hvert ben, to i mellom. Juster til 35 masker på neste omgang. Hekle så en omgang uten økning, deretter skal fjerde og femte maske hekles sammen til det er igjen 8 masker. Fyll kroppen og hekle 5 cm lang hals.

Hode: legg opp 8 fm i en ring, øk en maske på annenhver maske tre omganger, så en omgang uten økning. Hekle så hver fjerde og femte maske sammen til det er igjen 8 masker. Fyll hodet, og tett hullet ved å hekle to og to sammen, og sy hodet fast på halsen.

Horn: 4 fm i en ring, fest i første fm med en km, deretter 4 luftmasker med dobbel tråd.

Nese: 8 fm i en ring, deretter en omgang med økning på annenhver maske, så en omgang uten økning.

Ører: 8 fm i en ring, en km til slutt.Hjerter, Mandarin Medi, heklenål 3,5:

8 fastmasker i ring. Øk en maske på annenhver maske, to omganger. Så en omgang uten økning. Avslutt med en luftmaske og klipp av tråden.

Lag en boble til, men ikke klipp av tråden.

Hekle sammen begge boblene med en omgang fastmasker rundt begge.

Hekle videre rundt. Hekle fem fastmasker, så to sammen, til det er igjen 9 masker. Fyll hjertet etterhvert, og putt i litt ekstra fyll før de siste 9 maskene hekles med reduksjon på hver andre.

Kuler, Mandarin Medi, heklenål 3,5:

8 fastmasker i ring. Øk en maske på annenhver maske, to omganger. Så to omganger uten økning. Fortsett deretter videre rundt; tre fastmasker, så to sammen. Fortsett til det er igjen 12 masker. Fyll kulen, hekle så to og to masker med en i mellom sammen til det er igjen 8 masker. Hekle så to og to sammen til hullet er tett.

Trekk dobbel rundstrikk gjennom alle delene med en votteklype i hver ende.