litenQ

litenQ

Heklet leke: koseklut med giraff

Med pinner og nålerPosted by Sissel Pedersen Thu, March 10, 2016 11:29

Koseklut med giraff


Giraff, Mandarin Medi, heklenål 3,5

Ben: Brun tråd: 7 fm i en ring, øk en maske på annenhver maske to runder, deretter en omgang uten å øke, så en omgang to sammen rundt hele. Bytt til orange og hekle en omgang kjedemasker, deretter 7 fastmasker i ring oppover til totalt 6 cm. Fyll foten med vatt.

Kropp: Orange tråd: 8 fm i ring, øk en maske på hver andre maske i to omganger. Hekle innpå bena, 3 masker på hvert ben og to masker mellom. Hekle så en runde med 4 masker på utsiden av hvert ben, to i mellom. Juster til 35 masker på neste omgang. Hekle så en omgang uten økning, deretter skal fjerde og femte maske hekles sammen til det er igjen 8 masker. Fyll kroppen og hekle 5 cm lang hals.

Hode: legg opp 8 fm i en ring, øk en maske på annenhver maske tre omganger, så en omgang uten økning. Hekle så hver fjerde og femte maske sammen til det er igjen 8 masker. Fyll hodet, og tett hullet ved å hekle to og to sammen, og sy hodet fast på halsen.

Horn: 4 fm i en ring, fest i første fm med en km, deretter 4 luftmasker med dobbel tråd.

Nese: 8 fm i en ring, deretter en omgang med økning på annenhver maske, så en omgang uten økning.

Ører: 8 fm i en ring, en km til slutt.Teppe: start med 12 staver med blått garn i en ring. I omgang to skal det hekles 4 staver i samme maske i hvert hjørne, dvs i hver tredje maske. De neste 10 omganger deretter skal startes med to luftmasker og avsluttes med en kjedemaske i første stav, og det skal være 4 staver i hvert hjørne, ellers en stav i hver maske. Klipp av tråden og fest den.

Bytt til brunt garn.En omgang kjedemasker, så en omgang fastmasker. Fastmaskene skal ikke hekles i kjedemaskene, men i maskebena til de blå stavene. Denne omgangen startes med en luftmaske og avsluttes med en kjedemaske i første fastmaske. Så en omgang staver, lik som de 12 første omgangene. Avslutt med en omgang kjedemasker for en mer slitesterk kant

Sy kluten innunder magen på giraffen.