litenQ

litenQ

En krone til bruden.

Trinn for trinnPosted by Sissel Pedersen Tue, June 21, 2016 15:09
I utdrikningslag er det tradisjon for å kle ut bruden. Her viser vi deg hvordan du kan lage et banner og en krone med slør.


Kronen er laget av brun ruglepapp. Oppunder 50 cm i omkrets, og med 6 tagger.Kulene på hver spiss er vattkuler med en pinne i. Her har vi brukt ståltråd, men en tannpirker funker like bra. Pinnen er limt i vattkulen med limpistol før de settes på toppen av hver spiss.
Så er det laget mønster på krona. Vi limte på tykk hyssing, men her er det bare fantasien som setter grenser. Perler, snorer, lim, figurer, alt kan brukes.Alle overflater er så dekket med et lag av en serviett, limt på med decoupagelim.


Kronen må få tørke over natten. Det må også teksten på banneret, så den lagde vi samme dag. Her er det klipt av et par meter 40 mm silkebånd. Teksten er skrevet på med 3D-liner. Båndene er festet sammen 15 cm inn på hver ende, og så er det satt på en rosett av tyll akkurat på festet.Kronen fikk et lag kromspray når den var tørket skikkelig.
Sløret på kronen er 30x200 cm og er rynket sammen til 25 cm på langsiden. Vi stiftet det på midt bak på kronen, et par cm over kanten, og så dekket vi stiftene med litt bling bling.
Her er det ferdige resultatet. Nå mangler vi bare bruden! :)