litenQ

litenQ

Bjørkekranser

Trinn for trinnPosted by Sissel Pedersen Fri, November 25, 2016 22:35
Vi lager kranser av bjørkekvister. Små bunter overlapper hverandre rundt og festes med vikletråd. Her må man bruke ferske myke kvister for å unngå at de knekker.


Det er lurt å bruke noe for å holde styr på diameteren på kransen. Metallringer av noe slag egner seg godt, men alt kan brukes, til og med hyssing.Lag små bunter med fem eller seks kvister i hver.


Legg en bunt på ringen og fest den 10 cm inn på kvistene ved å surre vikletråd noen runder rundt. Legg endene mot høyre.Legg på neste bunt slik at endene dekker over surringen på den første bunten. Fest den andre bunten på samme måte, godt inn på kvistene, ca 10 cm fra forrige surring.


Legg så tredje bunt over den andre og fest på samme måte. Over hverandre, mot høyre hele veien.Fortsett til hele ringen er dekket. Den siste bunten skal ligge inn under den første.


Så skal alle endene festes, og da skal vi jobbe fra høyre og mot venstre. Gre kvistene slik at de ligger pent bortover og surr vikletråden med litt mellomrom bortover.Kransen er nå full brukbar som krans. Hvis man vil ha litt ekstra dekor kan det surres kvister rundt. På denne er kvistene flettet på. Legg på en kvist på innsiden av kransen med den tykke enden mot venstre. Dra kvisten rundt kransen, over og forbi den tykke enden og legg de tynne endene mot venstre.Surringene skal overlappe hverandre for at en surring skal låse den forrige.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.