litenQ

litenQ

Betong utepotter

Trinn for trinnPosted by Sissel Pedersen Tue, July 18, 2017 22:50
Det blir aldri nok potter hjemme. Spesielt store potter. Det er alltids en del planter som må inn på vinteren, og det er alltids noen planter som er svartelistet og som ikke bør plantes i bakken.

Store potter koster et par hundre kroner og oppover. Disse koster en femtilapp. :)Her er det blandet ut omtrent ti kilo betong til hver potte. Det trengs to bøtter. Den ene mindre enn den andre, slik at det blir iallefall 5 cm mellomrom. Vi brukte en murerbøtte og en vanlig 10 liter vaskebøtte.Betongen ble blandet i en annen bøtte enn den vi støpte i. Vi brukte vanlig betong kjøpt på byggvarehus, samme type som en for eksempel støper ned stolper i.
Smør begge bøttene med olje, inni den store og utenpå den lille.Fylle den lille bøtta med noe tungt.Fyll den store bøtta halvveis opp med betong og sett den lille oppi.Vi lot denne stå i to dager før vi fjernet den lille bøtta, og enda to dager til før vi tok den ut av den store. Så fikk den tørke enda et par dager. Til slutt borret vi et hull i bunnen for drenering.Så tar man det som står i forvillede potter rundt omkring, litt lecakuler i bunn, litt godt jord og planter.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.