litenQ

litenQ

Drivhus av gamle vinduer.

Trinn for trinnPosted by Sissel Pedersen Wed, July 19, 2017 20:42
11/7-17: Nå skjer det ting i hagen hjemme! Sørsiden er planert og sådd i, og lent inn til verandaen står det 32 vinduer som skal bli drivhus.

17/7-17: 32 vinduer er kittet på ny, og alle hasper hengsler og kroker er fjernet. Grunnarbeid er kjedelig!!


19/7-17: Vindusrammene er både yttervinduer og varavinduer, og de er ikke like. For å kunne bruke samme innfesting på alle er det frest kant på yttervinduene, lik som på varavinduene. Ikke det peneste stykke arbeid, men det skal ikke synes uansett.


16 rammer er malt, nå er det igjen bare disse som må bli hvite før en kan begynne med reisverk.


8/10-17: Nå har vi fått tak i reisverk, helt gratis. Vi har ikke fått dørene enda, men har målene på dem slik at vi kan starte bygging.

Resultatet i helgen er to ferdige vegger og en plan for taket. Har lært den harde måten at gamle håndlagde vinduer varierer i størrelse. :)15/10-17:

Drivhuset har fått tak i dag, og vi driver og planlegger sideveggene. En fin dag med bålpanne og pølselunsj. :)


22/10-17:

Drivhuset har fått vegg på de korte endene og en dør er ferdig hengslet. Planen videre nå er å få inn dør i den andre enden og gjøre et forsøk på å skjære glass til feltene over dørene. Det kan bli spennende! :)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.